Sign In:     

Forum: Greek Forum

Topic: χαμηλο latency
καλησπερα στην ομαδα
εχει καποιος να προτεινει λαπτοπ με χαμηλο latency
να μην κοκκινιζει το latencymon ?
ψαχνω για νεο λαπτοπ και εχω παρατηρησει οτι ακομα και νεα λαπτοπ
εχουν μεγαλα θεματα σε αυτον τον τομεα
κατανοω οτι με ρυθμιση και λιγο πειραγμα αυτο διορθωνεται ( ισως )
αλλα οταν παιρνεις νεο μηχανημα και διαθετεις ενα ποσο ( μικρο μεγαλο δεν εχει τοση σημασια )
περιμενεις να μην εχεις τετοια θεματα
και κατι που μου εκανε εντυπωση
στο βασικο μου λαπτοπ οταν το πηρα προν 2-3 χρονια ( αφου ειχα πεταξει ενα νεο msi λογω latensy ) πηρα λοιπον ενα λαπτοπ δεν σκευτηκα ποτε να του κανω ελενχο μιας και δεν ειχα θεματα ποτε και ολα οκ
σημερα κανω εναν ελενχο και στο latencymon ολα μα ολα κατακοκκινα
(χωρις ομως να εχω προβληματα στην μουσικη κοψιματα σπασιματα κρακαρισματα ποτε )
για πλακα κανω ελενχο σε ενα παλιο δεκαετιας λαπτοπ hp που το εχω μονο για κατεβαστηρι
και καταπρασινα ολα στο latensymon
ισως τα νεα λαπτοπ σιγουρα πιο πολυπλοκα απο τα παλιοτερα με δυο καρτες κλπ ολη αυτη η πολυπλοκοτητα ( να το πω ετσι ) δημιουργει προβληματα
και επανερχομαι μετα το σεντονακι ξερουμε καποιο σιγουρακι να παρουμε?

Posted 5 days ago @ 9:58 pm
Όχι, δεν υπάρχει κάποιο "σιγουράκι" καθώς ακόμα και μέσα στην ίδια "οικογένεια" laptop τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν από μοντέλο σε μοντέλο.
Από εκεί και πέρα, καλό το "πράσινο λιβάδι" αλλά στις μέρες μας είναι ουτοπία.
Και Allienware των 3000 ευρώ να πάρεις, οι πιθανότητες να τα δεις όλα πράσινα είναι μηδαμινές.

Το έχουμε πει ξανά οτι το latencymon είναι ένα καλό εργαλείο για να διορθώνουμε προβλήματα. Δεν είναι όμως πανάκια,
Υπάρχουν χιλιάδες συστήματα εκεί έξω που σύμφωνα με το latencymon είναι ακατάλληλα, αλλά στην πράξη είναι σκυλιά και δεν έχουν δημιουργήσει πρόβλημα ποτέ.
Οπότε στην πράξη προτείνουμε να δει κανείς το latencymon μόνο αν έχει πρόβλημα (είναι πάνω κάτω ο ίδιος λόγος που οι εταιρείες αυτοκινήτων αφαίρεσαν τους δείκτες πίεσης και θερμοκρασίας λαδιού και άφησαν μόνο το κόκκινο λαμπάκι.. ο κόσμος ανησυχούσε χωρίς λόγο)

Τώρα αν θες να πάρεις καινούργιο laptop κάνε μια έρευνα αγοράς και πάρε laptop με φαινομενικά χαμηλό DPC. Αλλά μην φιξάρεις σ' αυτό.
Υπάρχουν μερικά sites που στα reviews που κάνουν αναφέρουν και τιμές DPC latency.
Οπότε όταν βρεις κάτι που σ' αρέσει, ψάξε το στο Google μαζί με τη λέξη DPC μήπως τυχόν το βρεις σε κάποιο τέτοιο site.
Αν το βρεις, σε ενδιαφέρει κυρίως να είναι από την μέση λίστας και κάτω, παρά να έχει 100μsec μέσω latency.

Υ.Γ.:
Η αγορά ενός laptop κατά την έννοια που το συζητάμε δεν διαφέρει και πολύ από την αγορά ενός αυτοκινήτου.
Εσύ ψάχνεις στην "γενική" κατηγορία να βρεις αγωνιστικό αυτοκίνητο και μάλιστα κατάλληλο για drift.
Όμως όλα τα καινούργια αυτοκίνητα από το εργοστάσιο έρχονται ρυθμισμένα για εξοικονόμηση καυσίμου και χαμηλούς ρύπους με αποτέλεσμα η ιποδύναμη τους να μην είναι η βέλτιστη και "να χρειάζονται σκάλισμα" για να φτάσεις στις βέλτιστες επιδόσεις.
Επιπλεόν, επειδή εσύ ψάχνεις όχι απλά αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων αλλά εξειδικευμένων επιδόσεων (είπαμε για drift) θα χρειαστεί να βάλεις χέρι έτσι κι αλλιώς.
Αυτό στο γράφω για να καταλάβεις οτι αυτό που περιμένεις από την αγορά σου απέχει πολύ από αυτό που υπάρχει στην αγορά. Και θα πρέπει να το ξέρεις όταν ψωνίζεις.

Ένας τρόπος να γλυτώσεις λίγη ταλαιπωρία είναι να πας κατευθείαν για gaming laptop.
Ναι είναι ακριβά χωρίς λόγο κάποιες φορές, και ναι ακόμα κι αυτά μπορεί να έχουν θέμα με το DPC.
Αλλά ξεκινάς από άλλη βάση. Ξεκινάς με ένα μηχάνημα επιδόσεων που έχει περιθώριο βελτίωσης.
Αντίθετα ένα laptop για εφαρμογές γραφείου είναι πολλές φορές "τουμπανιασμένο" ήδη από το εργοστάσιο και δεν έχεις κανένα περιθώριο να πειράξεις τίποτα αν "δεν δουλεύει σωστά"
Διατηρώντας την ίδια αναλογία είναι σαν να αγοράζεις BMW M3 vs VW Polo GTI
Καταλαβαίνεις κατευθείαν που έχεις και που δεν έχεις περιθώριο να ρυθμίσεις πράγματα.

Αυτά σε γενικές γραμμές, και καλό shopping!

κατανοητα ολα αυτα γιωργο
μονο gaming λαπτοπ δουλευω εχω και πολλα χρονια
τελευται εμπειρια με mci katana στα 2000 ευρω με θεματα πολλα
οσο και να το σκαλισα και εγω και ο τεχνικος μου λογω ενος ντραιβερ των windows
που γεν γινοταν να αντακατασταθει εδωσα το λαπτοπ στο παιδι
η λογικη που ανεβασα το ποστ ειναι αν εχει κανει καποιος φιλος μια αγορα σε λαπτοπ
που να μην χρειαστηκε να το πειραξει απο θεματα icr dpc latency κλπ
εννοειτα οτι το καθε νεο λαπτοπ θελει αρκετη ωρα ρυθμθση πριν παει για δουλεια αλλα αλλο αυτο
και αλλο να παλευεις να χαμηλωσεις τα dpc icr κλπ κλπ
με ανχωνει απλα το γεγονος οτι μπορει να παρω νεο λαπτοπ και παλι να εχω προβληματα
σημερα επιστρεφω στο πλαισιο ενα asus το οποιο εχει προβλημα
εκανα ολες τις ρυθμισεις ενεργειας κλπ
και παρολα αυτα κανει κοψιματα στον ηχο το latencymon εννοειται κατακοκκινο
μονο ενημερωσεις φουλ και vdj μεσα ειναι λογικο για νεο μηχανημα?
ισως αν ο καθενας ανεφερε το μοντελο που του δημηουργησε προβλημα να ειναι καλο για
καποιον συναδελφο
ετχαριστω

Όπως σου είπα, ακόμα και μέσα στην ίδια "οικογένεια" μπορεί να υπάρχουν διαφορές.
Πας π.χ. αγοράζεις Asus ROG Zephyrus. Το ένα έρχεται με 16GB RAM και 512GB M2 SSD και το άλλο με 32GB και 1TB SSD
Κατά τα άλλα είναι το ίδιο μοντέλο στην ίδια οικογένεια.
Και τα βάζεις κάτω και το ένα έχει θέματα με το latency ενώ το άλλο όχι.
Γιατί κάποια επιμέρους "ασήμαντα" υποσυστήματα διαφέρουν μεταξύ των δύο μοντέλων.
Και η ASUS και η Dell και η Lenovo κοκ το κάνουν αυτό και δεν θεωρούν άξιο να σου αναφέρουν αν "η τρόμπα βενζίνης είναι Bosch ή Hella"

Οπότε και να σου πω εγώ οτι αγόρασα ένα Asus ROG Zephyrus M16 μοντέλο 2024 πχ. δεν λέει και πολλά..

ναι γιωργο ευχαριστω κατ αρχην για τις απαντησεις

ειδα και στα ξενογλωσσα φορουμ του vdj οτι αυτο το θεμα απασχολει αρκετο κοσμο
βλεπω αρκετους που επιστρεφουν στα παλια τους σιγουρα μηχανηματα
αυτο που λεω ειναι οτι οπως εγω μιας εβδομαδας λαπτοπ το επιστερεφω αν καναμε μια λιστα με τα σιγουρα ( απο την μανα τους ) προβληματικα λαπτοπ να γλυτωναν μερικοι φιλοι ταλαιπωρια αυτο .

καλο μηνα

τα παλια τα χρονια υπηρχε μια εταιρια (το χαμε γραψει σε ενα παλιο νημα αυτο) που εφτιαχνε customized λαπτοπς (τσιμπημενα λιγο) αλλα σεταρισμενα για χρηση djing...τα τελευταια 2~3 χρονια αν δε κανω λαθος εκλεισε.. και στη σελιδα τους πανω κατω περιεγραφαν αυτο που λεει ο Γιωργος... Πλεον ΔΕΝ μπορουμε να κανουμε τιποτα οποτε κλεινουμε... με καμμια δοση ειρωνιας θα σου προτεινα να κοιταξεις λιγο καλυτερα απο μακ μερια... εγω αν και μηλαροπαιδο μια ζωη ειχα win. Πηρα ενα παλιο μακ στην αρχη για χαβαλε αλλα τελικα κολλησα με αυτο.. και τωρα εχοντας ενα Μ1 air με 8gb ram, παιζω στριμαρω χρησιμοποιω που και που στεμς και για καποιο λογο περαν του οτι δεν εχει κανει κιχ ποτε (οκ περαν της μουσικης το χρησιμοποιω για sound editting μονο και browsing) αποπνεει μια σταθεροτητα...

Ούτε τα MAC είναι πανάκια..

Και δυστυχώς η Apple γίνεται κάθε χρόνο όλο και πιο τυραννική (sic) με το τι (και πώς) μπορείς να κάνεις με το λειτουργικό της και το μηχάνημα που εσύ πλήρωσες και αγόρασες.

Είναι μεγάλη συζήτηση για να την ανοίξουμε εδώ και τώρα, αλλά κάπου ώπα.. Σε λίγο θα χρειαζόμαστε ειδική άδεια και sudo privileges για να κρατήσουμε την οθόνη ανοιχτή πάνω από 3 δευτερόλεπτα χωρίς να την κοιτάμε ή για να μοιράσουμε μια φωτογραφία που βρήκαμε σε μια ιστοσελίδα..
Και όλα αυτά με πρόσχημα την "ασφάλεια" μας και την "σταθερότητα" του συστήματος..

PANOSV wrote :
τα παλια τα χρονια υπηρχε μια εταιρια (το χαμε γραψει σε ενα παλιο νημα αυτο) που εφτιαχνε customized λαπτοπς (τσιμπημενα λιγο) αλλα σεταρισμενα για χρηση djing...τα τελευταια 2~3 χρονια αν δε κανω λαθος εκλεισε.. και στη σελιδα τους πανω κατω περιεγραφαν αυτο που λεει ο Γιωργος... Πλεον ΔΕΝ μπορουμε να κανουμε τιποτα οποτε κλεινουμε... με καμμια δοση ειρωνιας θα σου προτεινα να κοιταξεις λιγο καλυτερα απο μακ μερια... εγω αν και μηλαροπαιδο μια ζωη ειχα win. Πηρα ενα παλιο μακ στην αρχη για χαβαλε αλλα τελικα κολλησα με αυτο.. και τωρα εχοντας ενα Μ1 air με 8gb ram, παιζω στριμαρω χρησιμοποιω που και που στεμς και για καποιο λογο περαν του οτι δεν εχει κανει κιχ ποτε (οκ περαν της μουσικης το χρησιμοποιω για sound editting μονο και browsing) αποπνεει μια σταθεροτητα...

το σκευτηκα πανο αλλα οπως λενε και οι αμερικανοι σε παλιο σκυλι δεν μαθαινεις νεα κολπα
επιλπεον οπως και να εχει στα wiv με τα οποια προβληματα τους σχεδον παντα υπαρχει λυση και πλεον τα ξερω αρκετα ωστε να τα πειραζω μεχρι εκει που θελω
ευχαριστω

εχθες πηγα στο πλαισιο και στα λαπτοπ που ειχαν για επιδειξη με αφησαν να τρεξω το latencynom
οκ ειπαμε δεν ειναι πανακεια αλλα σιγουρα ειναι ενα δειγμα
το ετρξα λοιπον σε ενα msi cyborg και σε ενα dell alienware το msi κοκκινησε σχεδον σε ολα το
dell εφτασε μεχρι λιγο πριν την μεση πολυ καλυτερα και μαλλον εκει θα παω
εχουμε πει για τα dell οτι εχουν θεματα με βοηθητικα προγραμματα αλλα αυτα θα τα καταφερουμε με τον ενα η τον αλλο τροπο
γιωργο να παω dell λες η θα εχουμε εκει αλλα ?

Πριν πας σε Allienware δεν δοκιμάζεις και σε κανένα Lenovo Legion ή ASUS ROG ?
Απλά το Allienware και πανάκριβο είναι (σε επίπεδα Apple!) και λίγο ρίσκο (λόγω Dell)
Πάντως αν πάρεις Dell, το πρώτο που πρέπει να κάνεις (ακόμα και το 2025) είναι να ξηλώσεις το Dell Support Assist
Που είναι κρίμα γιατί είναι υπέυθυνο για όλα τα Firmware και driver updates του Dell σου.

Fun Fact:
Στο γραφείο που δουλεύω αγοράσαμε 15 καινούργια μηχανάκια Dell
Το DSA έκανε τουλάχιστον 5 μεγάλα update (BIOS, firmware κτλ) στο καθένα.
Αγόρασα κι εγώ ένα τέτοιο μηχανάκι για προσωπική χρήση στο σπίτι.
Δεν δοκίμασα το VirtualDJ, αλλά το Thimeo Stereo Tool δεν μπορούσε να λειτουργήσει σωστά με buffer 4096 samples για περισσότερα από 10 λεπτά!
Χρειάστηκε να κάνω "ειδικά" μαγικά για να σταματήσω το DSA (χωρίς να το σβήσω τελείως) από το να δημιουργεί προβλήματα.
Και μιλάμε για σταθερό υπολογιστή μοντέλο 2025! (Core Ultra 5)

PhantomDeejay wrote :
Ούτε τα MAC είναι πανάκια..

Και δυστυχώς η Apple γίνεται κάθε χρόνο όλο και πιο τυραννική (sic) με το τι (και πώς) μπορείς να κάνεις με το λειτουργικό της και το μηχάνημα που εσύ πλήρωσες και αγόρασες.

Είναι μεγάλη συζήτηση για να την ανοίξουμε εδώ και τώρα, αλλά κάπου ώπα.. Σε λίγο θα χρειαζόμαστε ειδική άδεια και sudo privileges για να κρατήσουμε την οθόνη ανοιχτή πάνω από 3 δευτερόλεπτα χωρίς να την κοιτάμε ή για να μοιράσουμε μια φωτογραφία που βρήκαμε σε μια ιστοσελίδα..
Και όλα αυτά με πρόσχημα την "ασφάλεια" μας και την "σταθερότητα" του συστήματος..
δεν εχεις αδικο να σου πω την αληθεια...απλα περιγραφω αυτο που ζω τα τελευταια 5 χρονια και μεχρι σημερα...οντως το πραμα οσο παει γινεται χειροτερο το ξερω... αλλα απο την αλλη τι σκατα μπορεις να κανεις? να ασχοληθουμε με κοντρολλερ all in one? αλλη χαζομαρα/εξωφρενικο κοστος και απο κει...

Μετα απο πολλα βασανα και ερευνα αυτο μου βγηκε καλο: Legion Pro 5 16ARX8 82W - AMD Ryzen™ 7 7745HX (8C / 16T, 3.6 / 5.1GHz, 8MB L2 /
32MB L3)
Graphics
NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 8GB GDDR6, Boost Clock
2370MHz, TGP 140W
Chipset
AMD SoC Platform
Memory[1]
2x 8GB SO-DIMM DDR5-5200
Memory Slots
Two DDR5 SO-DIMM slots, dual-channel capable
Max Memory[2]
Up to 32GB DDR5-5200 offering
Storage
1TB SSD M.2 2280 PCIe® 4.0x4 NVMe®
Storage Slot
Two M.2 2280 PCIe® 4.0 x4 slots
Δεν ειναι τελευταιο μοντελο αλλα παει εξαιρετικα στις μετρησεις. Φυσικα δεν βαζω το χερι μου στην φωτια γιατι ενα υποχρεωτικο update των Windows μπορει να τα χαλασει ολα. Στην ερευνα διαπιστωσα οτι οι επεξεργαστες AMD τα πανε καλυτερα απο τους Intel (προσωπικη μου γνωμη) σε αυτο τον τομεα.