Sign In:     

Forum: Greek Forum

Topic: BPM Stabilizer
Το BPM Stabilizer κάνει αυτό που κατάλαβα; warpαρει το κομμάτι on the fly;

Posted 7 days ago @ 6:08 am
ναι το δοκίμασα σε 40 τραγούδια και σε όλα τα πήγε τέλεια.

KAPPASDJ wrote :
ναι το δοκίμασα σε 40 τραγούδια και σε όλα τα πήγε τέλεια.

παραμόρφωση στον ήχο ακούς με ενεργό το BPM Stabilizer ;

Μια παρατήρηση:
Το autoBpmStabilizer (ρύθμιση που εξ ορισμού είναι ενεργοποιημένη) warp-άρει το κομμάτι on the fly μόνο κατά την διάρκεια των μίξεων.
Αν δεν κάνεις μίξη και απλά παίζεις το κομμάτι στον αέρα, τότε δεν κάνει κάτι (ώστε να ακούς το κομμάτι όπως γράφηκε, μιας και πολλά κομμάτια αλλάζουν tempo από σχεδιασμό και όχι επειδή έχασε ο drummer)
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και την εντολή bpm_stabilizer για το ανοίξεις και χειροκίνητα μόνος σου για όλο το κομμάτι, αλλά προσωπικά θα το απέφευγα γιατί όπως έχω ξαναγράψει κομμάτια που έχουμε ακούσει για δεκαετίες χωρίς warp (π.χ. Boney M) ακούγονται περίεργα όταν τα "σιδερώνεις" πάνω σε ένα "τέλειο" grid..

Υ.Γ.:
Ωραίες καινούργιες λέξεις για το λεξικό του Μπαμπινιώτη.. "γουαρπάρει", "ον δε φλάι" :P

Δεν βλέπω καμία παραμόρφωση απο τα ηχεία του laptop που κανω το τεστ.

PhantomDeejay wrote :
Μια παρατήρηση:
Το autoBpmStabilizer (ρύθμιση που εξ ορισμού είναι ενεργοποιημένη) warp-άρει το κομμάτι on the fly μόνο κατά την διάρκεια των μίξεων.
Αν δεν κάνεις μίξη και απλά παίζεις το κομμάτι στον αέρα, τότε δεν κάνει κάτι (ώστε να ακούς το κομμάτι όπως γράφηκε, μιας και πολλά κομμάτια αλλάζουν tempo από σχεδιασμό και όχι επειδή έχασε ο drummer)
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και την εντολή bpm_stabilizer για το ανοίξεις και χειροκίνητα μόνος σου για όλο το κομμάτι, αλλά προσωπικά θα το απέφευγα γιατί όπως έχω ξαναγράψει κομμάτια που έχουμε ακούσει για δεκαετίες χωρίς warp (π.χ. Boney M) ακούγονται περίεργα όταν τα "σιδερώνεις" πάνω σε ένα "τέλειο" grid..

Υ.Γ.:
Ωραίες καινούργιες λέξεις για το λεξικό του Μπαμπινιώτη.. "γουαρπάρει", "ον δε φλάι" :P

Ένας από τους λόγους που σας αγαπάω όλους εσάς εκεί στο VDJ είναι , ότι όταν σας ζητάμε κάτι, και παρ όλο που πέφτει γκρίνια μέχρι να το φτιάξετε, "που οι άλλοι το έχουν και εμείς δεν το έχουμε", όταν τελικά το φτιάχνετε, μας δίνετε αυτό που ζητήσαμε, και μαζί, μας δίνετε και κάτι που δεν είχαμε σκεφτεί και που τελικά είναι ποιο χρήσιμο από αυτό που ζητάγαμε. Το ίδιο ένιωσα θυμάμαι και με τα linked tracks, που τα ήθελα πολύ , και μετά που το φτιάξατε, και φτιάξατε και να βρίσκει από την db τα κομμάτι που έχεις βαλει μαζί με το κομμάτι που παίζει, συνειδητοποίησα οτι δεν χρειάζεται να φτιάχνω linked tracks, το πρόγραμμα μου φέρνει μόνο του την πληροφορία που θέλω ...
Το ίδιο τώρα και με το autoBpmStabilizer ... όταν ασχολείστε με ενα πρόβλημα το λύνεται με τρόπο που είναι ένα δυο βήματα μπροστά από αυτά που σας ζητάμε ... respect για άλλη μια φορά ...

Το "reanalyze variable" δουλεύει; και αν ναι πως; ... να το βάλουμε σε ένα κουμπί να μην μπαινοβγαίνουμε στον BPM Editor ....

KAPPASDJ wrote :
Δεν βλέπω καμία παραμόρφωση απο τα ηχεία του laptop που κάνω το τεστ.

...ε ναι, λογικό, αφού warp-άρουν το κομμάτι μόνο στην αλλαγή ... εντάξει, πολύ έξυπνο αυτό που κάνουν ...

... ανυπομονώ να ρθει το ΣΚ που θα έχω χρόνο να το παίξω ...

The Party Engineer wrote :

Το "reanalyze variable" δουλεύει; και αν ναι πως; ... να το βάλουμε σε ένα κουμπί να μην μπαινοβγαίνουμε στον BPM Editor ....

Όχι, και ΔΕΝ θέλουμε να κάνετε για την ώρα batch reanalyze τα πάντα σε variable.
Σύντομα θα έρθει ενημέρωση που θα κάνει και αυτό που θες αυτόματα (θα βλέπει αν το track πρέπει να είναι variable και θα σου προτείνει ή θα το γυρνάει σε variable μόνο του)
Λίγη υπομονή ακόμα..
Να σιγουρευτούμε πρώτα οτι όπου ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να γίνει ένα κομμάτι variable, η ανάλυση variable δουλεύει σωστά ;)

PhantomDeejay wrote :

Όχι, και ΔΕΝ θέλουμε να κάνετε για την ώρα batch reanalyze τα πάντα σε variable.
Σύντομα θα έρθει ενημέρωση που θα κάνει και αυτό που θες αυτόματα (θα βλέπει αν το track πρέπει να είναι variable και θα σου προτείνει ή θα το γυρνάει σε variable μόνο του)
Λίγη υπομονή ακόμα..
Να σιγουρευτούμε πρώτα οτι όπου ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να γίνει ένα κομμάτι variable, η ανάλυση variable δουλεύει σωστά ;)

... δεν θέλω να κάνω μαζικό reanalyze, θέλω στο επιλεγμένο κομμάτι να κάνω reanalyze χωρίς να πιάνω ποντίκι ... αλλά οκ ... περιμένω ...

Για να το καταλάβω σε απλά ελληνικά γιατί γράψατε κατι αγγλοφωνες λέξης και με κάψατε...

Όταν βγει η επίσημη έκδοση... δε θα χρειάζεται να μπαίνουμε στο Bpm editor και να το κάνουμε μόνοι μας αλλα θα το κάνει αυτόματα? Και θα διορθώνει τα beatgrid μονο οταν κάνουμε mix οχι οταν απλός ακούνε ενα τραγούδι που δεν είναι στον αέρα?
Θα υπάρχει επιλογή στο να επιλέγουμε να το κάνουμε αυτόματα ή και χειροκίνητα ?γιατί εγω φοβάμαι τα παραδοσιακά που παίζω σε γάμους και κατι καρσιλαμαδες, μην τα κανει που... με την Άννα!

...όταν ασχολείστε με ενα πρόβλημα το λύνεται με τρόπο που είναι ένα δυο βήματα μπροστά από αυτά που σας ζητάμε ... respect για άλλη μια φορά ...

πραγματικα το ποσο ευελικτο ειναι αυτο το προγραμμα και αμεσο ειναι το κατι αλλο....γι αυτο οντως σας αγαπαμε! ΟΛΟΥΣ και το εννοω αυτο.
Λοιπον θυμηθηκα κατι ...πολυ παλια ειχε δωσει μια συνεντευξη στον Phil ο Clavel και ειχε πει κατι τρομερο που δε το χα πιασει τοτε, ειχε πει καπως πως η φιλοσοφια μας ειναι τελειως διαφορετικη δεν ενδιαφερει να κανουμε το sw να αναπαραγει πιστα το τι κανει το βινυλιο, μας ενδιαφερει να εκμεταλευτουμε στο επακρο οτι πιο cool μπορει να κανει ενας υπολογιστης, και γι αυτο δεν επενδυουμε χρημα στο marketing η τη διαφημιση η τις εταιρικες συνεργασιες αλλα σε ταλαντουχους προγραμματιστες... ο τυπος εχει μυαλο...αν θελετε ψαξτε την ειναι αν και παλια αρκετα ενδιαφερουσα.

lakis69 wrote :
Για να το καταλάβω σε απλά ελληνικά γιατί γράψατε κατι αγγλοφωνες λέξης και με κάψατε...

Όταν βγει η επίσημη έκδοση... δε θα χρειάζεται να μπαίνουμε στο Bpm editor και να το κάνουμε μόνοι μας αλλα θα το κάνει αυτόματα? Και θα διορθώνει τα beatgrid μονο οταν κάνουμε mix οχι οταν απλός ακούνε ενα τραγούδι που δεν είναι στον αέρα?
Θα υπάρχει επιλογή στο να επιλέγουμε να το κάνουμε αυτόματα ή και χειροκίνητα ?γιατί εγω φοβάμαι τα παραδοσιακά που παίζω σε γάμους και κατι καρσιλαμαδες, μην τα κανει που... με την Άννα!

Λάκη η τρέχουσα Early Access version αν όλα πάνε καλά θα γίνει επίσημη έκδοση την επόμενη εβδομάδα.
Πάντα έτσι ήταν το πρόγραμμα.

Αυτό που λέμε είναι οτι σε επόμενη ενημέρωση που θα έρθει στο σύντομο μέλλον, το πρόγραμμα θα μπορεί αυτόματα να δει αν ένα κομμάτι θα είναι καλύτερα με σταθερό ή μεταβαλλόμενο bpm και αντίστοιχα θα σου προτείνει (ή θα σου γυρίζει) την αντίστοιχη ρύθμιση.

Τώρα όσον αφορά το "BPM Stabilizer" δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι.
Υπάρχει ήδη η ρύθμιση autoBpmStabilizer που μπορείς να την κλείσεις ώστε το πρόγραμμα να μην προσπαθεί αυτόματα όταν κάνεις μίξη να σου σταθεροποιήσει/σιδερώσει το BPM ενός κομματιού.
Επίσης υπάρχει και η εντολή bpm_stabilizer που χειροκίνητα ανοίγεις/κλείνεις την σταθεροποίηση ενός κομματιού με μεταβαλλόμενο bpm.

δεν θέλω να κάνω μαζικό reanalyze, θέλω στο επιλεγμένο κομμάτι να κάνω reanalyze χωρίς να πιάνω ποντίκι ... αλλά οκ ... περιμένω ...

Τότε πρώτα θα κάνεις σκέτο reanalyze με την τελευταία έκδοση, και μετά θα χρησιμοποιήσεις set_variable_bpm για να αλλάξεις μεταξύ σταθερού και μεταβαλλόμενου BPM

Πως ορίζουμε ντεκ στο bpm_stabilizer ;

Όπως σε όλες τις εντολές.

Η ανάλυσή στο variable BPM είναι εξαιρετική, respect και πάλι ...
... παρατήρησα όμως μια πιθανή δυσλειτουργία ... έχω δυο variable κομμάτια στα decks, ανοίγω το stabilizer το πρώτο, συγχρονίζω το δεύτερο, και τα δυο στον αέρα on beat, ανοίγω κλείνω stems όλα πένα, αλλά όταν κατά την διάρκεια της αλλαγής ανοίξω το echo out (4 bit) στο πρώτο, ο συγχρονισμός χάνετε ... οι κυματομορφες είναι On Beat, αλλά αυτό που ακούω είναι Off Beat ...

Συγνώμη αξιότιμη κύριοι, μπορείτε να μιλήσετε λίγο ελληνικά για εμάς τους γέρους??
Γιατί δεν κατάλαβα λέξη.. τι είναι αυτό το bpm stabilizes… και σήμερα που μιλάμε υπαρχή στην έκδοση v2026 b9005
Όπως είπε ο Phantom με τους boney m.. αυτό τι κάνει παίρνει φάτσα κάργα το Rasputin που πετάγεται πανό κάτω γιατι ο ντράμερ παθιάστηκε, και το βρίσκει την μέση αρκεί και το κλειδώνει στα από τα 126bpm στα 128 bpm που περιπου είναι η μεση???

alinatas3 wrote :
Συγνώμη αξιότιμη κύριοι, μπορείτε να μιλήσετε λίγο ελληνικά για εμάς τους γέρους??
Γιατί δεν κατάλαβα λέξη.. τι είναι αυτό το bpm stabilizes… και σήμερα που μιλάμε υπαρχή στην έκδοση v2026 b9005
Όπως είπε ο Phantom με τους boney m.. αυτό τι κάνει παίρνει φάτσα κάργα το Rasputin που πετάγεται πανό κάτω γιατι ο ντράμερ παθιάστηκε, και το βρίσκει την μέση αρκεί και το κλειδώνει στα από τα 126bpm στα 128 bpm που περιπου είναι η μεση???
to stabilizer επεμβαινει και σου "σιδερωνει" το τρακ μονο κατα την διαρξεια της μιξης. Επεμβαινει στο τρακ και οχι στην αποικονιση των bpm.
ερωτηση (σχετικη ασχετη) θα υπαρχει επιλογη (μελλοντικα)να γινεται και export τρακ με το bpm stabilized κατ επιλογη?

PANOSV wrote :
ερωτηση (σχετικη ασχετη) θα υπαρχει επιλογη (μελλοντικα)να γινεται και export τρακ με το bpm stabilized κατ επιλογη?

Προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο πλάνο. Αλλά θα το μεταφέρω.