Προχωράω όμως!!! Χαχαχαχα. Κάποια στιγμή θα το δω το φως!
Posted 5 days ago @ 9:58 am
βαλε και μια αφισσα με την τελευταια εξοδο της Ριτας!! :p
Posted 5 days ago @ 10:07 am
Εγώ ξέρω να πω παντωσ ότι πιο πολύ βοήθεια έχω πάρει από εδώ για το QLC παρά από το forum τους
Posted 5 days ago @ 10:15 am
PhantomDeejay wrote :
Για να μην παρεξηγηθούμε, κάνω χαβαλέ και "υπονοώ" οτι στα μάτια μου μετατρέπεται σε μια υπερβολικά επίπονη χειρονακτική εργασία..
Σαν να σκάβεις τούνελ με κουτάλι αντί για κασμά και φτυάρι.
Σαν να σκάβεις τούνελ με κουτάλι αντί για κασμά και φτυάρι.
Ακριβώς έτσι είναι ειδικά αν δεν καθήσεις πρώτα να διαβάσεις πολύ και να δεις video στο qlc+ δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο θέλει πολύ δουλειά αλλά ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ.
Εμένα το magigq της chamsys μου φαίνεται βουνό και μεχρι τώρα εχω συνδέσει το enttec και εχω φτιαξει κάποιες σκηνές αλλά δεν εχω κουράγιο για πολλά.
Posted 4 days ago @ 2:06 pm
Στείλε μου το αρχείο .qxw να το δω.
Εγώ πάντως πέρασα όλο το χειμώνα του 2024 με το qlc+ και από 1 βαθμό πρεσβυωπεία πήγα στο 1,5 χα χα χα
Εγώ πάντως πέρασα όλο το χειμώνα του 2024 με το qlc+ και από 1 βαθμό πρεσβυωπεία πήγα στο 1,5 χα χα χα
Posted 4 days ago @ 2:20 pm
Παιδια δεν θελω μασημενη τροφη, κι εγω διαβαζω και βλεπω youtube κι ετσι εχω παρει μια γενικη ιδεα (οπως ειχα παρει και με το Freestyler), αλλα οταν κολλαω καπου πολυ πολυ ωρα, και ειναι και κατι εκτος βασικου θεματος (οπως πχ γιατι δεν μενει το μονιτορ σε πρωτο πλανο), τοτε αναζητω λιγο βοηθεια γιατι δυστυχως ο χρονος μας πλεον ειναι πολυ περιορισμενος και προσπαθω να τον αφιερωσω στην ουσια του προγραμματος και οχι σε χαζομαρες. Εννοειται αν καποιος το ξερει ειναι πολυ απλο να γραψει 3 λεξεις και να σε γλυτωσει απο ωρες ανουσιου ψαξιματος (και απειρων Γαλλικων οταν τελικα το βρισκεις και συνειδητοποιεις ποσο απλο ηταν -συνηθως-) .Αν παλι δεν το γνωριζει δεν ειπαμε να κατσει να ψαξει για λογαριασμο μας...
Υ.Γ. Οταν ημουνα μικρος πριν πολλα πολλα χρονια, και επαιζα παιχνιδια με γριφους στο PS1, δεν κοιταγα-εψαχνα ποτε τις λυσεις, ακομα κι αν ημουν κολλημενος σε ενα σημειο 2 μηνες... Τωρα ειναι αλλιως
Υ.Γ. Ας μη μιλησουμε για πρεσβιοπιες και στραβομαρες... εχω αλλαξει ολη την δισκοθηκη μου απο Ελληνικα σε Greeklish, με ταυτογχρονη ενημερωση tags και ξανα σε Ελληνικα...
Υ.Γ. Οταν ημουνα μικρος πριν πολλα πολλα χρονια, και επαιζα παιχνιδια με γριφους στο PS1, δεν κοιταγα-εψαχνα ποτε τις λυσεις, ακομα κι αν ημουν κολλημενος σε ενα σημειο 2 μηνες... Τωρα ειναι αλλιως
Υ.Γ. Ας μη μιλησουμε για πρεσβιοπιες και στραβομαρες... εχω αλλαξει ολη την δισκοθηκη μου απο Ελληνικα σε Greeklish, με ταυτογχρονη ενημερωση tags και ξανα σε Ελληνικα...
Posted 4 days ago @ 4:20 pm
[quote=KAPPASDJ
1 Συμβαίνει μόνο σ σένα μάλλον, εμένα μια χαρά είναι πάντα σε πρώτο πλάνο.
2 Ναι μόνο ένα προς ένα θα το βάλεις και όπου θες ανά δύο κλπ ρύθμισε από chase.
3 Καλά το πας εκτός από το να περάσεις το ρυθμό από το virtualdj θα πρέπει να δείξεις στο qlc+ που θα χρησιμοποιηθεί οπότε πρέπει να συνθέσεις πχ chaser με το beat.
[/quote]
1 να υποθεσω οτι το τρεχεις με windows?
2 & 3. Θα ψαχτω αν και ειδικα για το 2 δεν το πολυκαταλαβαινω
1 Συμβαίνει μόνο σ σένα μάλλον, εμένα μια χαρά είναι πάντα σε πρώτο πλάνο.
2 Ναι μόνο ένα προς ένα θα το βάλεις και όπου θες ανά δύο κλπ ρύθμισε από chase.
3 Καλά το πας εκτός από το να περάσεις το ρυθμό από το virtualdj θα πρέπει να δείξεις στο qlc+ που θα χρησιμοποιηθεί οπότε πρέπει να συνθέσεις πχ chaser με το beat.
[/quote]
1 να υποθεσω οτι το τρεχεις με windows?
2 & 3. Θα ψαχτω αν και ειδικα για το 2 δεν το πολυκαταλαβαινω
Posted 4 days ago @ 4:22 pm
Το τρέχω σε win 10 και 11 και στέλνω απο Mac και win .
Το δουλέύω με δυο midi akai apc mk2 και οθόνη αφής.
Ρίξε μια ματιά εδώ:
https://www.tiktok.com/@vageliskappas/video/7548925276663680278?lang=el-GR
https://www.tiktok.com/@vageliskappas/video/7567813739194502422?lang=el-GR
Το δουλέύω με δυο midi akai apc mk2 και οθόνη αφής.
Ρίξε μια ματιά εδώ:
https://www.tiktok.com/@vageliskappas/video/7548925276663680278?lang=el-GR
https://www.tiktok.com/@vageliskappas/video/7567813739194502422?lang=el-GR
Posted 4 days ago @ 5:53 pm
KAPPASDJ wrote :
Το τρέχω σε win 10 και 11 και στέλνω απο Mac και win .
Εννοεις οτι στελνεις το Beat απο το MAC?
Posted 4 days ago @ 6:06 pm
Ναι στέλνω ταυτόχρονα από mac και win 11 από δύο υπολογιστές σε τρίτο που έχει το qlc+.
Posted 4 days ago @ 6:38 pm
Ασυρματα με Router?
Posted 4 days ago @ 6:45 pm
ναι
Posted 4 days ago @ 7:36 pm
Καλημέρα και πάλι! Φίλε Βαγγέλη μια μικρή βοήθεια να ξεμπλοκάρω αδερφέ. Επειδή δουλεύω πολύ τα flash και πάνω σε αυτά στηρίζω την δομή του virtual console, αντιμετωπίζω το εξής. Όταν έχω ενεργοποιημένη μια σκηνή, ας πούμε όλα μπλε, και πατήσω το flash red, αντί να απενεργοποιηθεί το μπλε και να γίνουν όλα κόκκινα για όσο πατάω το flash, μένουν και τα δύο ανοιχτά ,με αποτέλεσμα να γίνονται όλα magenta. Δοκίμασα να βάλω τα flash σε solo frame αλλά πάλι τα ίδια. Επίσης δοκίμασα να αλλάξω τα fixtures από HTP σε LTP (highest to latest), αλλά ούτε αυτό είχε αποτέλεσμα. Αντίθετα έμπλεξε πολύ περισσότερο την κατάσταση. Δεν πιστεύω ότι αυτό το πρόγραμμα που είναι τόσο καλά στημένο και με τόσες δυνατότητες δεν μπορεί να προσφέρει αυτή τη λειτουργία. Σίγουρα κάτι μου διαφεύγει, αλλά όσο και αν έχω ξεκοκαλίσει τις ρυθμίσεις δεν μπορώ να το βρω. Κι ένα δεύτερο που ίσως να είναι αρκετά πιο απλό, δεν το έχω πολύ ψάξει ακόμα, έχω ορίσει ένα κουμπί να κάνει σε όλα strobe. Οταν το ενεργοποιώ όλα οκ. Οταν το απενεργοποιω παραμένουν όλα strobe και πρέπει να πάω στην καρτέλα με τα fixtures και να τα κλείσω ένα ένα από εκεί. Θα ήθελα να αποφύγω τη λύση του να φτιάξω ένα κουμπί δίπλα στο strobe με label strobe off γιατί θα γεμίσω κουμπιά χωρίς λόγο. Αυτά! Αν βρεις χρόνο και διάθεση και το ξέρεις θα σου είμαι υπόχρεος!
Posted yesterday @ 11:23 am
Στείλε μου το αρχείο .qxw να το δω.
Στο messenger :
https://www.facebook.com/profile.php?id=61565855566890
Στο messenger :
https://www.facebook.com/profile.php?id=61565855566890
Posted yesterday @ 4:40 pm
Δεν έχω ανοίξει ποτέ καν στη ζωή μου το QLC+
Αλλά τα προβλήματα που περιγράφεις είναι προβλήματα προγραμματισμού:
1) Το χρώμα είναι λογικά το λιγότερο 3 κανάλια (RGB)
Όταν γράφεις κόκκινο, γράφεις π.χ. να πάει το κανάλι 3 στο full, αλλά δεν έχεις γράψει να πάει το κανάλι 4 και το κανάλι 5 στο μηδέν.
Αντίστοιχα και για το μπλε.
Έτσι λοιπόν, το flash ΜΠΛΕ κουμπί σου δουλεύει μεν σωστά (πάει προσωρινά π.χ το κανάλι 5 στο full) αλλά δεν φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα γιατί δεν του είπες να μηδενίζει και τα άλλα 2 κανάλια (4 και 6) ταυτόχρονα.
Αυτό λύνεται είτε αλλάζοντας τον προγραμματισμό του κουμπιού flash ώστε ταυτόχρονα να μηδενίζει τα άλλα κανάλια είτε ΑΝ το πρόγραμμα παρέχει αυτή τη δυνατότητα, γκρουπάροντας τα 3 κανάλια σαν ΜΙΑ ιδιότητα (χρώμα)
2) Όλα τα προγράμματα προσφέρουν tracking (αυτό που λέμε LTP και HTP)
Το θέμα είναι όμως πως τα ρυθμίζεις να το κάνουν.
Για παράδειγμα:
Ανοίγεις το πρόγραμμα και όλα φορτώνουν με μηδενικές (ή default*) τιμές.
Αυτή την στιγμή, πέρα από το άνοιγμα δεν υπάρχει κάποια εντολή στο πρόγραμμα.
Πατάς STROBE και επειδή είναι LTP (Latest Takes Priority) η εντολή ορίζει τις τιμές που κάνουν strobe στα shutters των fixtures.
Ωραία μέχρι εδώ.
Όταν "απενεργοποιείς" το STROBE όμως δεν στέλνεις νέα εντολή. Δεν υπάρχει μια νέα εντολή ή κάποια παλιά ενεργή εντολή που να λέει κάτι για τα shutters για να πάρει priority.
Εκεί είναι υπεύθυνο το tracking του προγράμματος, ανάλογα με το πως είναι ρυθμισμένο, να κάνει "κάτι"
Το κάτι αυτό είναι να κάνει release στις μηδενικές (ή default*) τιμές, ή απλά να κάνει hold στην τελευταία τιμή που έλαβε.
Υπάρχουν δύο τρόποι να λύσεις αυτό το πρόβλημα.
Ο "απλός τρόπος που απλά δουλέυει" και ο σωστός τρόπος.
Ο "απλός" τρόπος είναι να φτιάξεις μια σκηνή στην οποία να προγραμματίσεις ΟΛΑ τα κανάλια από ΟΛΑ τα φωτιστικά σε κάποιες "προεπιλεγμένες" / "default" τιμες.
Έπειτα, κάθε φορά που ξεκινάς να δουλέψεις πατάς πρώτα αυτό το κουμπί και μετά κάνεις ότι κάνεις.
Αυτό έχει σαν συνέπεια να "τρέχει" πάντα από πίσω κάτι ώστε το LTP να ξέρει που να κάνει tracking.
Αυτός ο τρόπος "δουλεύει", αλλά είναι "hack" και όχι λύση.
Η λύση είναι η σωστή ρύθμιση του προγράμματος και η κατανόηση του πως κάνει tracking για να προγραμματίζεις και να δουλεύεις σωστά.
Δεν έχω ανοίξει ποτέ μου το QLC+
Αλλά δεν πιστεύω οτι ένα DMX πρόγραμμα που κατάφερε να γίνει γνωστό δεν προσφέρει δυνατότητα ρύθμισης του tracking και πως να κάνει release
*default:
Για πολλά προγράμματα οι "μηδενικές" τιμές δεν είναι μηδενικές.
Για παράδειγμα, σε όλες τις κεφαλές το "μηδέν" θεωρείται το 127 τόσο για το PAN όσο και το TILT ώστε οι κεφαλές να είναι "στο κέντρο τους" όταν το πρόγραμμα ανοίγει και δεν λαμβάνουν εντολή.
Έτσι λοιπόν πολλά προγράμματα όταν φτιάχνεις fixtures σε αφήνουν να ορίσεις "default" ή "home" τιμές.
Συνήθως το αυτόματο tracking κάνει release σε αυτές τις τιμές.
Αλλά τα προβλήματα που περιγράφεις είναι προβλήματα προγραμματισμού:
1) Το χρώμα είναι λογικά το λιγότερο 3 κανάλια (RGB)
Όταν γράφεις κόκκινο, γράφεις π.χ. να πάει το κανάλι 3 στο full, αλλά δεν έχεις γράψει να πάει το κανάλι 4 και το κανάλι 5 στο μηδέν.
Αντίστοιχα και για το μπλε.
Έτσι λοιπόν, το flash ΜΠΛΕ κουμπί σου δουλεύει μεν σωστά (πάει προσωρινά π.χ το κανάλι 5 στο full) αλλά δεν φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα γιατί δεν του είπες να μηδενίζει και τα άλλα 2 κανάλια (4 και 6) ταυτόχρονα.
Αυτό λύνεται είτε αλλάζοντας τον προγραμματισμό του κουμπιού flash ώστε ταυτόχρονα να μηδενίζει τα άλλα κανάλια είτε ΑΝ το πρόγραμμα παρέχει αυτή τη δυνατότητα, γκρουπάροντας τα 3 κανάλια σαν ΜΙΑ ιδιότητα (χρώμα)
2) Όλα τα προγράμματα προσφέρουν tracking (αυτό που λέμε LTP και HTP)
Το θέμα είναι όμως πως τα ρυθμίζεις να το κάνουν.
Για παράδειγμα:
Ανοίγεις το πρόγραμμα και όλα φορτώνουν με μηδενικές (ή default*) τιμές.
Αυτή την στιγμή, πέρα από το άνοιγμα δεν υπάρχει κάποια εντολή στο πρόγραμμα.
Πατάς STROBE και επειδή είναι LTP (Latest Takes Priority) η εντολή ορίζει τις τιμές που κάνουν strobe στα shutters των fixtures.
Ωραία μέχρι εδώ.
Όταν "απενεργοποιείς" το STROBE όμως δεν στέλνεις νέα εντολή. Δεν υπάρχει μια νέα εντολή ή κάποια παλιά ενεργή εντολή που να λέει κάτι για τα shutters για να πάρει priority.
Εκεί είναι υπεύθυνο το tracking του προγράμματος, ανάλογα με το πως είναι ρυθμισμένο, να κάνει "κάτι"
Το κάτι αυτό είναι να κάνει release στις μηδενικές (ή default*) τιμές, ή απλά να κάνει hold στην τελευταία τιμή που έλαβε.
Υπάρχουν δύο τρόποι να λύσεις αυτό το πρόβλημα.
Ο "απλός τρόπος που απλά δουλέυει" και ο σωστός τρόπος.
Ο "απλός" τρόπος είναι να φτιάξεις μια σκηνή στην οποία να προγραμματίσεις ΟΛΑ τα κανάλια από ΟΛΑ τα φωτιστικά σε κάποιες "προεπιλεγμένες" / "default" τιμες.
Έπειτα, κάθε φορά που ξεκινάς να δουλέψεις πατάς πρώτα αυτό το κουμπί και μετά κάνεις ότι κάνεις.
Αυτό έχει σαν συνέπεια να "τρέχει" πάντα από πίσω κάτι ώστε το LTP να ξέρει που να κάνει tracking.
Αυτός ο τρόπος "δουλεύει", αλλά είναι "hack" και όχι λύση.
Η λύση είναι η σωστή ρύθμιση του προγράμματος και η κατανόηση του πως κάνει tracking για να προγραμματίζεις και να δουλεύεις σωστά.
Δεν έχω ανοίξει ποτέ μου το QLC+
Αλλά δεν πιστεύω οτι ένα DMX πρόγραμμα που κατάφερε να γίνει γνωστό δεν προσφέρει δυνατότητα ρύθμισης του tracking και πως να κάνει release
*default:
Για πολλά προγράμματα οι "μηδενικές" τιμές δεν είναι μηδενικές.
Για παράδειγμα, σε όλες τις κεφαλές το "μηδέν" θεωρείται το 127 τόσο για το PAN όσο και το TILT ώστε οι κεφαλές να είναι "στο κέντρο τους" όταν το πρόγραμμα ανοίγει και δεν λαμβάνουν εντολή.
Έτσι λοιπόν πολλά προγράμματα όταν φτιάχνεις fixtures σε αφήνουν να ορίσεις "default" ή "home" τιμές.
Συνήθως το αυτόματο tracking κάνει release σε αυτές τις τιμές.
Posted 7 hours ago
Πραγματικα ητανε τοοοοοσο απλο!!! Δεν ξερω πως την πατησα παρακολουθοντας εναν τυπο που εγραφε σκηνες και τικαρε μονο αυτα που ηθελε.. Απορω πως εψαξα ολα τα αλλα τοσο πολυ ενω ο λογος ηταν προφανης!! Σε ευχαριστω πολυ Γιωργο (και Βαγγελη -δεν προλαβα να στο στειλω, αλλα οκ, μετραει η διαθεση σου να βοηθησεις). Αυτο με το tracking δεν το πολυκαταλαβα. Οκ, θυμαμαι απο το freestyler οτι οριζεις στα fixture τιμες για το ξεκινημα. Πιστευεις οτι αν το βρω στο QLC και ρυθμισω ολα τα stutter chennels στις τιμες που ειναι κλειστο το strobe θα λειτουργησει?
Πραγματικα ομως φαινεται για παρα πολυ καλο προγραμμα με πολλες δυνατοτητες... Ηδη, κι ενω ειμαι στην δευτερη εβδομαδα μολις προσπαθειας εκμαθησης εχω πολυ πολυ θετικη αποψη
Πραγματικα ομως φαινεται για παρα πολυ καλο προγραμμα με πολλες δυνατοτητες... Ηδη, κι ενω ειμαι στην δευτερη εβδομαδα μολις προσπαθειας εκμαθησης εχω πολυ πολυ θετικη αποψη
Posted 7 hours ago
dimitris_g wrote :
Πιστευεις οτι αν το βρω στο QLC και ρυθμισω ολα τα stutter chennels στις τιμες που ειναι κλειστο το strobe θα λειτουργησει?
Και ναι και όχι.
Βασικά μέχρι να βρεις αυτά που χρειάζεσαι (και για να προχωράς σιγά σιγά) κάνε αυτό που έγραψα παραπάνω.
Γράψε μια σκηνή με όλα τα φώτα σταθερά στο κέντρο, χρώμα λευκό, κλειστό shutter, intensity στο 0, open gobo, no prism, neutral focus, neutral zoom, κτλ.
Και βάλε αυτή τη σκηνή να "τρέχει" με το άνοιγμα (είτε αυτόματα, είτε χειροκίνητα)
Το πρόγραμμα επομένως θα κάνει πάντα "release" σε αυτή την σκηνή (επειδή θα τρέχει στο παρασκήνιο)
Όταν αρχίσεις να καταλαβαίνεις το πρόγραμμα, τότε μπορείς να λύσεις και το πρόβλημα του tracking.
Υ.Γ.:
Αυτό που έκανε ο τύπος (αν κατάλαβα καλά τι είδες) δεν είναι απαραίτητα λάθος.
Πολλές φορές σε "μεγάλες" κονσόλες (π.χ ΜΑ) γράφουμε 3 sliders για να ελέγχουμε το χρώμα αντί για fixed color presets.
Έτσι λοιπόν ο φωτιστής σε πραγματικό χρόνο αλλάζοντας την θέση των sliders πετυχαίνει το χρώμα που θέλει. Σε αυτού του είδους τον προγραμματισμό, δεν θέλεις το "κόκκινο" να σβήνει το μπλέ και το πράσινο. Τα σβήνεις "χειροκίνητα" κατεβάζοντας τα sliders.
Γι αυτό έχει σημασία να προσέχουμε τι βλέπουμε..
Υ.Γ.2:
Έτσι μου έρχεται να κάνω video tutorial για το MagicQ
Αλλά σε τι γλώσσα; Ελληνικά; Θα το δουν 20 άτομα όλα κι όλα..
Αγγλικά; Θα γκρινιάξουν οι Έλληνες που δεν ξέρουν Αγγλικά οτι δεν υπάρχει βοήθεια στα Ελληνικά.. (άσε που τα προφορικά Αγγλικά μου δεν έχουν καμία σχέση με τα γραπτά!)
Σε Ελληνικά και Αγγλικά δεν το κάνω! χαχαχα. Θα χρειαστεί τον τετραπλάσιο (κι όχι τον διπλάσιο) χρόνο.
Αλλά πραγματικά πιστεύω οτι κάποιος αρχάριος ακολουθώντας τις σωστές οδηγίες μπορεί να στήσει ένα "μέτριο" show μέσα σε 2/3 ώρες, ενώ αν γενικά "το έχει" μπορεί να φτάσει σε επαγγελματικό αποτέλεσμα μέσα σε 1/2 μέρες!
Posted 4 hours ago
To magic Q τρεχει σε ΙΟS? Και με ΕΝΤΤΕC? Συνεργαζεται με VDJ?
Posted 4 hours ago